Ez a folyami rákpástétom 5 perc alatt összedobható! Isteni finom és elegáns feltét lehet party falatokon, de akár szendvics töltelékként is fogyaszthatjuk. Így ideális élőételként vagy aperitif kisérőjeként egy ünnepi menüben. Télen-nyáron bulikra, italozás kisérőjeként egyszerű de nagyszerű ínyencség.
Hozzávalók
- 10 dkg pucolt folyami rákfarok (konyhakész, azaz előfőzött)
- 1 teáskanál majonéz
- 2 teáskanál görög vagy krémes joghurt
- 1 evőkanál apróra vágott kapor vagy snidling
- 1 lime vagy fél citrom reszelt héja és leve
- ¼ teáskanál cayenne paprikapor vagy ½ piros chili, felaprítva
Elkészítés
- A rákfarkokat, ha szükséges leöblítjük, szárazra töröljük, majd apró darabokra vágjuk.
- Egy tálban összekeverjük a majonézt a joghurttal.
- Hozzáadjuk a rák darabokat, az aprított zöldfűszert, chilit és a lime reszelt héját. Belefacsarunk kevés lime levet.
- Sózzuk, borsozzuk és megkóstoljuk – ízlés szerint kiegészítjük a fűszerezést, és ha szükséges, adunk hozzá még lime levet vagy majonézt. A pástétom ne legyen túl folyós, és maradjon darabos, azaz ne krémes!
Kapcsolatos receptek
- Szendvicskrémek, pástétomok
- Parti falatok
- Karácsonyi falatok
- Rák receptek
- Karácsonyi menü
- Szilveszteri receptek
- Valentin napi receptek
Zest.hu