A miso leves az egyik leghíresebb Japán étel, amit nap-mint-nap fogyasztanak a japánok. Különösen ajánlott nők számára a rendszeres fogyasztása, mert segít menstruációs és változó kori tünetek leküzdésében. Fontos azonban, hogy a miso paszta természetesen erjesztett legyen. Ez a csípős miso leves a hagyományos dashi alapleves helyett zöldség alaplevessel készül, így vegán. Helyette chilit adunk hozzá ízfokozóként. Néhány csepp szójaszósszal és/vagy rizsecettel tálaljuk.
Hozzávalók (egy személyre)
- 3 dl zöldség zöldség alapleves
- 1 tk wakame (szárított hínár) pehely
- 1 tk vörös miso paszta (barnarizs alapú, natúr erjesztett)
- 5 dkg kemény tofu, kis kockára vágva
- ½ piros chili, vékonyan felszeletelve
- 2 újhagyma, vékonyan szeletelve
Elkészítés
- Egy lábasban felforraljuk a zöldséglevest.
- Hozzáadjuk a szárított hínárt és 2 percig főzzük.
- A miso pasztát egy kis tálbán simára keverjük egy merőkanálnyi forró alaplevessel. A keveréket a levesbe keverjük.
- Hozzáadjuk a tofut, chilit és az újhagyma nagy részét.
- Lekapcsoljuk a tűzhelyt, 1 percig pihentetjük.
- A maradék újhagymával megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Egészséges levesek
- Tofu receptek
- Zöldéglevesek
- Vegán receptek
- Gluténmentes receptek
- Miso leves receptek