A közel-keleti konyhák egyik legfontosabb étele a piláf, amely általában főétel, de lehet köret is. A következő csicseriborsós piláf spenóttal készül, így szuper egészséges, vegán és diétás. Ráadásul nagyon egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók
- 30 dkg basmati rizs
- 1 ek olívaolaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt római kömény
- 2 th őrölt koriandermag
- 1 konzerv csicseriborsó
- 3.5 dl zöldségleves
- 10 dkg bébi spenót
- 5 dkg mazsola
Elkészítés
- A hagymát felszeleteljük, majd az olajban puhára sütjük. Hozzáadjuk a préselt fokhagymákat, a fűszereket, kevés sót, 1-2 percig kevergetjük.
- Hozzáadjuk a rizst, átkeverjük, majd felöntjük a forró zöldséglevessel.
- Amikor gyöngyözik, lefedjük, és alacsony hőfokra állítva 25-30 percig főzzük. Levesszük a fedőt, ha a leves teljesen felszívódott, akkor belekeverjük a mazsolát és spenótot – ha nem, néhány percig tovább főzzük.
- Fedő alatt 3 percig pároljuk – akkor jó, amikor a spenót megfonnyad.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Köretkent remekül passzol húsok, halak mellé – különösen grillezett vagy sült bárányhús mellé.
- A piláf főétel is lehet – ideális vegán, diétás, méregtelenítő étrendekbe. Továbbá remek energiaforrás edzés, sportolás előtt, mivel a szénhidrát és fehérje megfelelő arányban párosul, így nagyon jó energiát biztosít.
- A csicseriborsós piláf spenóttal remek étel egy egészséges étrend keretében – a mazsola miatt gyerekek is kedvelik (egészséges főétel vagy köret lehet számukra).
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu