A banános zabpehely keksz egy egészséges ínyencség, ugyanis nincs benne se cukor, setojás, se tejtermék, továbbá a zabpehelynek magas a rosttartalma. Ez a banános zabpehely keksz meggyel és mandulával kiegészítve fantasztikus a reggeli kávé mellé vagy uzsonnára, nassolásra is kiváló. Ehhez a recepthez használhatunk gluténmentes zabpelyhet is.
Hozzávalók
- 2 érett banán
- 1 csésze zabpehely (szükség esetén gluténmentes)
- 3 evőkanál őrölt mandula
- 1 tk őrölt fahéj (elhagyható)
- 1 tk vanília esszencia
- 1 evőkanál növényi olaj (elhagyható)
- 3 evőkanál szárított meggy
Elkészítés
- A banánt villával pépesre törjük, vagy aprítógépben pürézzük.
- Hozzáadjuk a zabpelyhet, őrölt mandulát, fahéjat, vaníliát és a meggyet, majd jól összekeverjük.
- A keveréket hagyjuk néhány percig pihenni.
- Közben a sütőt 180°C-ra előmelegítjük és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- Ha a tészta túl sűrű, adunk hozzá almalevet vagy növényi tejet. Lágynak, de formálhatónak kell lennie.
- Egyenlő nagyságú golyókat formázunk, majd a tenyerünk között koronggá nyomjuk. Ezeket az előkészített tepsibe tesszük.
- Sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni.
Kapcsolatos receptek
- Vegán sütemények
- Gluténmentes sütemények
- Egyszerű kekszek
- Egészséges sütik
- Zabpehely receptek
- Banán receptek
- Mandulás sütik
Zest.hu