
A zabpehely keksz szuper egészséges lehet, ha redukáljuk a cukrot és zsiradékot – az édes ízt pótolni lehet banánnal, míg a zsiradékot diók, magvak biztosíthatják. Ez a vegán almás-áfonyás zabpehely keksz egy nagyon jó példa erre. Nincs benne se cukor, se liszt, se tojás, se tejtermék – mégis nagyon puha és elegendően édes! Gluténmentes zabpehellyel is elkészíthető. Ideális reggelire, uzsonnára vagy délutáni teázáshoz.
Hozzávalók
- 2 érett banán
- 1 zöld alma, reszelve
- 1 csésze zabpehely (szükség esetén gluténmentes)
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál vanília paszta
- 2 evőkanál apróra vágott dió
- 1 evőkanál olaj
- 2 evőkanál aszalt vörösáfonya
Elkészítés
- A banánt villával összetörjük, vagy aprítógépben pürézzük.
- Hozzáadjuk a zabpelyhet, fahéjat, vaníliát és a reszelt almát, majd jól elkeverjük.
- 10 percig pihentetjük, miközben a sütőt előmelegítjük 180 ° C -ra, és kibélelünk egy tepsit sütőpapírral.
- Az áfonyát és az apróra vágott diót óvatosan a keverékbe forgatjuk. Ha túl sűrű a keletkezett tészta, adjunk hozzá kevés almalevet vagy növényi tejet!
- Azonos méretű golyókat készítünk a masszából, amiket kissé lelapítunk a tenyerünk között, majd az előkészített tepsire helyezzük őket.
- Kb 15 percig aranybarnára sütjük, majd rácson hűlni hagyjuk a kekszeket.
Kapcsolatos receptek
- Vegán sütemények
- Gluténmentes sütemények
- Egyszerű kekszek
- Egészséges sütik
- Zabpehely receptek
- Banán receptek
Zest.hu
