A humusz nagy előnye, hogy évszaknak vagy alkalomnak megfelelően fel lehet dobni néhány kiegészítővel. Ez a zöldborsós humusz pol tökéletes nyári partikra, piknikekre és grillezéshez. Nagyon szeretik a gyerekek is – így ideális gyerekzsúrokra (cayenne helyett csemege paprikát alkalmazzunk). Konzerv csicseriborsó is alkalmazható a recepthez.
Hozzávalók
- 1 csésze zöldborsó (fagyasztott is jó)
- 2 csésze főtt csicseriborsó, lecsepegtetve
- 2 evőkanál tahini paszta
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 2 csipet cayenne paprika vagy csemege paprika
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 citrom leve
- 2 evőkanál apróra vágott mentalevél
- Só, bors
Elkészítés
- A borsót 2-3 percig blansírozzuk vagy forralt víz felett megpároljuk. Leöblítjük hideg vízzel, hűlni hagyjuk.
- Az összes többi összetevőt egy aprítógépbe tesszük és néhány másodpercig pürézzük.
- Hozzáadjuk a borsót és addig pürézzük, amíg a kívánt textúrát és sűrűséget el nem érjük. (Adjunk hozzá csicseriborsó főzővizet, ha folyékonyabb verziót szeretnénk)
- Megkóstoljuk, majd sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint adunk még hozzá cayenne-t, mentát vagy citromlevet.
- A humuszt egy kis tálba kanalazzuk, majd paprikával és menta levelekkel díszítjük.
- Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu