A nyár sláger a grillezés – akár hétvégén, hétköznap, baráti összejövetelek vagy egyszerű családi ebédek, vacsorák alkalmával. Ez az egyszerű, grillezett steak angolosan készül, amely ideális nyári kerti partikra, laza hétvégekre ! Legfonomabb minőségi, érlelt, vastag hátszínnel – de vékonyabb marhahússal szeletekkel is el lehet készíteni – ezekte tovább kell pácolni.
- Hozzávalók
- 2 érlelt marha steak (hátszín, bészín, minute steak stb)
- 1 evőkanál Worcestershire szósz
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál friss citromlé
- ½ teáskanál fokhagymapor
- ½ teáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál szárított oregánó
- ¼ teáskanál chiliszósz (chipotle, tabasco stb.)
Elkészítés
- A pácot összekeverjük egy tálban.
- Hozzáadjuk a hússzeleteket, majd alaposan megforgatjuk a pácban.
- Ha nem érlelt hátszínt alkalmazunk, akkor minimum 1-2 órán keresztük pácoljuk, vagy akár egy éjszakán át is lehet a hűtőszekrényben. Top minőségű hús esetében elég 30 perc.
- Grillezés előtt félórával kivesszük a hús szeleteket a hűtőből.
- A grillsütőn mindkét oldalon lezárjuk a hús pórusait, majd percenként forgatjuk. A sütés ideje a marhahús vastagságától függ, és attól, hogy mennyire átsülve kedveljük a steak-et.
- Tálalás előtt 5 percig pihentetjük!
- Különösen passzol mellé egy coleslaw és burgonya saláta.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu