A következő marokkói pikáns leves csicseriborsóval, babbal és kuszkusszal kiegészítve egy meglehetősen kiadós és egészséges egytálételt biztosít, amely ráadásul 15 perc alatt összedobható. Így ideális gyors vacsora lehet rohanós vagy lustálkodó napokon..
Hozzávalók
- 1 konzerv aprított paradicsom (400gr)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek harissa paszta
- 1 konzerv vörösbab (400gr)
- 1 konzerv csicseriborsó (400gr)
- 1 L zöldségleves
- 1 maréknyi koriander
- 10 dkg kuszkusz
- 2 ek citromlé (frissen facsart)
Elkészítés
- A paradicsomot és a zöldséglevet egy lábasba töltjük. Belepréseljük a fokhagymát és hozzáadjuk a harissa pasztát. Elkeverjük. Forráspontig melegítjük.
- Közben lecsepegtetjük a babot és csicseriborsót. A paradicsomos alapléhez adjuk, és 5 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a kuszkuszt, 1 percig főzzük, majd hozzáadjuk a citrom levét. Lefedve pihentetjük kb 5 percig.
- Közben a koriander leveleket felaprítjuk.
- Korianderrel megszórva tálaljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tippek
- Tálaljuk friss kenyérlepénnyel vagy pitával.
- A leves pikáns, de nem erős – a csípős ízeket kedvelők adhatnak még hozzá még extra harissa pasztát.
- Vörösbab helyett egyéb babfélét is alkalmazhatunk.
- Ha kevesebb zöldséglevessel készítjük – az étel sűrűbb lesz, amely szuper köret lehet sült hús, kolbász stb mellé!
- Harissa paszta delikben kapható, vagy házilag is kikeverhető. Harissa paszta>>
- A marokkói pikáns leves egy szuper vegetáriánus és vegán egytálétel, teljes kiőrlésű kuszkusszal készítve diétás és egészségtudatos étrendekbe is passzol.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu