A következő hátszín, krumpli és cukkini saláta ideális hétvégi brunchként vagy szuper főétel lehet nyári grill-partikon. 20 perc alatt elkészíthető..
Hozzávalók
- 1 kg újkrumpli
- 1 nagy, vastag szelet hátszín (kb 35dkg)
- 1 ek olívaolaj
- 1 nagy cukkini
- 1 dl tejföl
- 1 ek torma
- 2 ek friss citromlé
- 1 kis maréknyi snidling
- 1 csokor retek
Elkészítés
- A krumplikat átdörzsöljük, majd hideg vízben felforraljuk. Kb 15 percig puhára főzzük, lecsepegtetjük.
- A zöldfűszert felaprítjuk, majd elkeverjük a tejföllel, citromlével és tormával.
- A cukkinit karikákra szeleteljük, a retket (nagyságtól függően) félbevágjuk vagy felszeleteljük.
- A húst az olajjal bedörzsöljük, megsózzuk, majd forró grill serpenyőben vagy grillsütőn mindkét oldalon a kívánt állagra átsütjük (lásd steak tippek).
- A húst megborsozzuk, 10 percig pihentetjük, miközben a cukkini szeleteket átgrillezzük.
- A húst csíkokra felszeleteljük.
- Egy nagy tálban elrendezzük a krumplit, hátszín csíkokat, retek darabokat, cukkini szeleteket – majd leöntjük az öntettel. Langyosan tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk brunch-ként vagy gyors ebédként, vacsoraként.
- A hátszín legyen jó minőségű, érett – tejmarha húsa nem alkalmas ehhez a recepthez!
- Ha a burgonya túl nagy, főzés után vágjuk félbe! De ne pucoljuk meg – a héjában rejlik a legtöbb vitamin!
- A grillezett hátszín, krumpli és cukkini saláta ideális vendégváró étel lehet nyári, kerti-partikon.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu