A következő pikáns kofta rolád egy hagyományos recept, amely nagyon egyszerűen előkészíthető és elkészíthető. Ideális kerti partikra vagy lusta, meleg estékre…
Hozzávalók
- Fél kiló darált bárányhús
- 1 vöröshagyma
- Fél tk cayenne chili paprika
- 2 tk őrölt római kömény
- 2 tk őrölt koriandermag
- só, bors
- Tálaláshoz: pita kenyér, saláta
Elkészítés
- Kb 8 pálcikát vízben előáztatunk.
- A hagymát nagyon apróra felaprítjuk, majd elkeverjük a fűszerekkel. Ízlés szerint sózzuk, borozzuk.
- A masszát 8 egyenlő részre osztjuk, ezeket roláddá sodorjuk a tenyerünk között. A pálcikákra felhúzzuk, forró grillstütőn vagy grillserpenyőben átsütjük, közben megforgatjuk.
- A pita kenyereket átmelegítjük (kenyérsütőben vagy a grillsütőn), késsel zsebet vágunk körben, a lepények szélén. Megtöltjük salátával majd a pálcikáról lehúzott koftával.
Tippek
- A koftához a legtöbb saláta passzol – ajánlatunk a görögsaláta vagy a chilis sárgarépa saláta receptünket. De a pita kenyeret megtölthetjük szeletelt lilahagymával, paradicsommal és aprított petrezselyemzölddel is – ezt locsoljunk le kevés tzatzikivel vagy görög joghurttal.
- A receptet kiegészíthetjük aprított zöldfűszerekkel: ideális a petrezselyem zöld, menta vagy görög bazsalikom.
- A hús legyen jó minőségű, ne túl sovány – lehetőleg hentessel daráltassuk le.
- Az őrölt cayenne helyettesíthető magyar erős vagy csípős fűszerpaprikával.
- Figyelem: a recept kissé csípős, gyereknek nem ajánljuk, vagy alkalmazzunk csemege paprikát!
- A pikáns kofta rolád remek parti étel, a pálcikáról is lehet közvetlenül fogyasztani, bár sokkal egyszerűbb a pita kenyérbe tölteni a finomságokat, amit kézzel könnyen lehet fogyasztani.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu