A következő omlett recept nem csupán friss és nyárias, de különlegesen finom is a gruyer sajt miatt. A zöldfűszeres omlett elkészítése roppant egyszerű, melegen és hidegen is fogyasztható..
Hozzávalók
- 6 tojás
- 25 dkg Gruyére sajt reszelve
- 5 dkg Parmesan sajt, reszelve
- 50 ml tej
- 3 ek aprított petrezselyemzöld
- 3 ek aprított bazsalikom
- 1 ek aprított oregánó
- 3 ek olívaolaj
- 2 szár újhagyma, aprítva
- Rukkola, vagy zsázsa
- Só, bors
Elkészítés
- A tejet, tojást, reszelt sajtokat, aprított zöldfűszereket egy tálban elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk.
- Az újhagymát az olaj felében puhára dinszteljük, majd a tojásos keverékhez adjuk.
- A maradék olajat felmelegítjük egy nem-tapadós serpenyőben, beleöntjük a tojáskeveréket és alacsony hőmérsékleten sülni hagyjuk. Amikor a teteje majdnem kemény, dekoráljuk néhány zöldfűszer levéllel, fedő alatt néhány percig pároljuk.
- Levesszük a tűzhelyről, és egy tányérra fordítjuk. Tortaszeletekre vagy kockákra vágjuk, rukkola vagy zsázsa leveken tálaljuk.
Tippek
- Hidegen és melegen is fogyasztható. Melegen ideális nyári ebéd vagy vacsora, tálaljuk salátával és péksüteménnyel. Hidegen remek parti vagy piknik falat.
- A gruyer sajt a klasszikus fondü egyik alapanyaga – ha nehéz a beszerzése, helyettesíthetjük ementáli sajttal vagy hasonlóan diós ízű, nyúlós típusú keménysajttal.
- Oregánó helyett majoránnát is alkalmazhatunk.
- A szükséges zöldfűszereket otthon is könnyen lehet termeszteni, akár konyhakertben, akár az ablakpárkányon! Fűszernövények>>
- A zöldfűszeres omlett egy nagyon finom nyárias étel – de vigyázat, nagyon magas a zsírtartalma! Egyéb omlett receptek>>
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu