A zöldcitromos sült csirkecomb az ázsiai ízeket varázsolhatja az asztalunkra, s mivel édes, kissé pikáns (de nem erős), így gyerekek is szívesen fogyasztják. Remek főétel családi ebédre vagy vacsorára!
Hozzávalók
- 3 db csirkecomb (félbe vágva)
- 2 ek méz
- 2 ek szójaszósz
- 2 zöldcitrom reszelt héja
- 1 zöldcitrom leve
- 2 gerezd fokhagyma, préselve
- 3 db szirupban eltett gyömbér
Elkészítés
- A gyömbér darabokat leszűrjük, és apró kockákra felvágjuk.
- Egy nagy tálban összekeverjük a gyömbérdarabokat, mézet, szójaszószt, préselt fokhagymát, zöldcitrom levét és reszelt héját. Hozzáadjuk a csirkecombokat és mázban alaposan átforgatjuk.
- Beállítjuk a sütőt 220 fokra. Amikor felmelegedett, a mázos csirkét átöntjük egy tepsibe, és 25-30 percig szép barnára sütjük.
Tippek
- Tálaljuk párolt rizzsel és legalább egy másik zöldséges körettel. Köretek>>
- A keletkezett mártással öntsük le a rizst, a maradékot mártogatósként is felhasználhatjuk.
- Szirupban tartósított gyömbér Indiai boltokban kapható, esetleg a Culinárisban is.
- A zöldcitromos sült csirkecomb receptje 2 főre bőven elég – ha több főre készítjük, duplázzuk a hozzávalókat. A maradék csirkehús használjuk fel ázsiai saláták készítéshez – pl kínai csirkesaláta.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu