Sokszor előfordul az, hogy nem tudunk mit kezdeni megmaradt hússal, pl sült csirkével, vagy a karácsonyi sült pulykával. A kínai csirkesaláta egy remek recept ilyen alkalmakra, amellyel egy nagyon finom és egyszerűen elkészíthető ételt varázsolhatunk az asztalra. Természetesen nyers csirkehúsból is elkészíthetjük – a recept mindkét változatra felhasználható..
Hozzávalók
- 2 csirkecomb (vagy maradék sült hús)
- 2 ek mogyoróolaj
- 1 ek szezámolaj
- 4 ek szójaszósz (csökkentett só tartalmú)
- 1 ek kínai rizsecet
- 1 tk cukor (vagy fruktóz)
- 2 fokhagyma (aprítva)
- 2.5cm gyömbér
- 1 kaliforniai vagy spanyol paprika
- 1 piros chili
- 5 újhagyma
- 1 marék koriander
Elkészítés
- A csirkecombokat süssük ki. Amikor kihűltek, vágjuk fel kb 1cm-es csíkokká. A maradék húsokat is szeleteljük fel csíkokká.
- A paprikát és a gyömbért aprítsuk fel – gyufanagyságú vékony csíkokká. Az újhagymákat átlósan vágjuk fel vékony szeletekké. A chilit magtalanítsuk, és aprítsuk fel.
- Keverjük el a szójaszószt, cukrot, ecetet, olajakat. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát és chilit.
- Egy tálban keverjük el a gyömbér, paprika és újhagyma szeleteket, majd öntsük le az öntettel. Helyezzük rá a csirkeszeleteket, majd tálaljuk.
Tippek
- A maradék hús lehet akármilyen csirkehús, sőt, sült kacsa, liba és pulykahúst is felhasználhatunk (de akár sült halakat, garnélát stb). Sült csirke receptek>
- Íme néhány alkalmas csirkecomb recept: citromos, pikáns, mézes, mustáros
- A salátát fogyaszthatjuk elő vagy főételként is – vagy egy kínai menü egyik fogásaként.
- Nagyon jó vendégváró étel olyan alkalmakra, amikor vegetáriánusokra is gondolni kell, hiszen a csirkehús könnyen elhagyható, így a salátát mindenkinek tálalhatjuk – így vagy úgy.
- A kínai csirkesaláta mellett egyéb egyszerű kínai recepteket is próbáljunk ki! További húsos saláták>>
Zest.hu