A híres ciprusi grillsajt, a halloumi sok mindenre felhasználható. Páldául fantasztikus lepényeket, palacsintákat, töltelékeket, feltéteket, falatokat lehet belőlük készíteni. A következő zöldborsó és halloumi puffancs egy szuper egyszerű recept, ami ráadásul gluténmentes is. Ideális nyári kerti parikon italozás kisérőjeként, és salátával tálalva remek laza ebédként. Továbbá hamburger pogácsa vagy szendvics töltelék is lehet, különösen pita kenyérben.
Hozzávalók
- 15 dk fagyasztott zöldborsó
- 1 tojás
- 1 marék bazsalikom vagy mentalevél
- 10 dkg natúr halloumi sajt, durván lereszelve
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- 3 evőkanál barnarizsliszt
- 2 evőkanál tej (kb.)
Elkészítés
- A borsót egy tálban forró vízzel leöntjük. Egy-kép perc múlva leszűrjük.
- Aprítógépben a borsót, tojást, fokhagymát, zöldfűszert durva állagú masszává pürézzük.
- Hozzáadjuk a rizslisztet és annyi tejet, hogy sűrű, de formálható masszát kapjunk.
- Egy serpenyőben kevés olajat felhevítünk, majd belekanalazzuk a masszát, amiket hagyunk kör alakúra szétterülni.
- Két percig sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalon is aranybarnára sütjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu