A zöldborsó mellé nagyon jól passzol a vízitorma és rukkola – nagyszerű ételeket lehet készítni ezekkel a kombinációkkal. Ez a zöldborsó és édesburgonya krémleves mindkettőt tartalmazza, így íze különleges és kissé diós. A leves vegán, egészséges és diétás is! Lehet csakis vízitormát vagy rukkolát alkalmazni.
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szár angol zeller
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 nagy édesburgonya
- 7.5 dl zöldség alapleves
- 50 dkg zöldborsó (petit pois)
- 15 dkg vízitorma és rukkola keverék
Elkészítés
- A hagymát, a fokhagymát és a zellert felaprítjuk.
- Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, és lassan megdinszteljük az apróra vágott zöldségeket. Eközben az édesburgonyát meghámozzuk és felkockázzuk.
- A lábashoz adjuk az édesburgonya darabokat, egy percig keverjük, majd hozzáadjuk az alaplevest. Felforraljuk és kb 10-15 percig főzzük.
- Amikor az édesburgonya puha, hozzáadjuk a zöldborsót, és további 5 percig főzzük.
- Lekapcsoljuk a tűzhelyt, és a leveshez adjuk a megmosott vízitorma és a rukkola leveleket.
- A levest egy botmixer segítségével krémessé pürézzük.
- Kevés citromlével vagy almaecettel elkeverve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu