A krumplisaláta a nyári grillezések, kirándulások egyik legnépszerűbb körete. A következő francia verzió nagyon egyszerűen megvalósítható. A zöldbab és krumpli saláta kecskesajttal kiegészítve különlegesebb a szokásosnál..
Hozzávalók
- Fél kg újburgonya
- 10 dkg zöldbab (ceruza)
- Fél lilahagyma
- 4-5 szál újhagyma
- Fél ek aprított tárkony
- 5 dkg puha kecskesajt
Öntet
- Fél tk dijoni mustár
- 1 dl créme fraiche (vagy tejföl, krémes joghurt)
- 3 ek majonéz
- Fél tk vörösborecet
Elkészítés
- A krumplikat átmossuk, átdörzsöljük, majd enyhés sós vízben felforraljuk.10-15 percig puhára főzzük.
- A ceruzababokat három darabra felszeleteljük, majd a krumplihoz adjuk a főzés utolsó 3-4 percére.
- Közben kikeverjük az öntetet, sózzuk, borsozzuk. Felszeleteljük a hagymákat és felaprítjuk a tárkonyt.
- A krumplit és zöldbabot lecsepegetjük, egy tálaló edénybe töltjük, megszórjuk a hagyma szeletekkel és tárkony levelekkel, majd lelocsoljuk az öntettel. Rámorzsáljuk a kecskesajtot.
- Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk köretként grillezett húsok, halak mellé, különösen passzol francia, mediterrán, arab jellegű ételek mellé.
- Kiegészíthetjük maradék sült hús (pl sült csirke) darabokkal, így egy komplett főételt kapunk pl brunchra, rohanós vacsorára, ebédre.
- A krumpli, zöldbab saláta kecskesajttal szuper saláta lehet nyári piknikre, kirándulásokra vagy kerti partikra.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu