Ez a vegán zabpehely gofri mandulával gluténmentes is lehet ha megfelelő zabpelyhet és lisztet alkalmazunk. Továbbá lehet édes vagy sós, attól függően, hogy milyen módon kívánjuk tálalni – az édes verzió kiváló hétvégi reggelire vagy uzsonnára, a sós pedig remek parti falatok alapjaként vagy mártogatósok mellé.
Hozzávalók
- 2 evőkanál darált chia vagy lenmag
- 1 csésze zab vagy mandula tej
- 1 csésze (gluténmentes) zabpehely
- ½ csésze (gluténmentes) liszt
- ½ csésze őrölt mandula
- 1 teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál fahéj (opcionális)
- ½ teáskanál vanília esszencia
- 1 evőkanál növényi olaj
- 2 evőkanál agave szirup (opcionális)
- Olajspray
Elkészítés
- A növényi tejet a lenmaggal egy kis tálban elkeverjük, és 10 percig pihentetjük.
- Mindent egy konyhai robootgépbe töltünk, és sűrű masszává eldolgozzuk. Ha nem önthető, adjunk hozzá még tejet!
- Bemelegítjük a gofrisütőt és befújjuk olajjal a sütőlapokat.
- Kanállal az alsó sütőlapot megtöltjük egyenletesen elosztva. Lezárjuk, majd kb 5 percig barnára sütjük a gofrit. Egy tányérra kiszedjük, és megismételjük a sütést a maradék masszával.
- Ízlés szerint feltétekkel, tejszínes krémmel, fagyival, gyümölcsökkel, lekvárral stb tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu