Ennek a vegán cukkini és zöldborsó puffancs egyik jellegzetessége az, hogy tojásmentes. Továbbá a sütőben készül, így a szokásosnál egészségesebb is. Gluténmentes és alacsony szénhidráttartalmú is, így ideális egészségtudatos étrendekben.
Hozzávalók
- 2 bögre reszelt cukkini
- 1 bögre zöldborsó, kiolvasztva vagy frissen
- ½ teáskanál chili pehely
- 2 gerezd fokhagyma, préselve
- 2 adag lentojás
- 1 citrom, reszelt héja
- 5 evőkanál csicseriborsó liszt
- 1 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem
- Só, bors
- Olívaolaj spray
Elkészítés
- Először elkészítjük a lentojást, és félretesszük. Lentojás készítése>>
- Közben egy tálba lereszelünk egy közepes cukkinit, és hozzáadjuk a borsót. Jól összedolgozzuk, kissé összetörjük a borsót egy villával. Hozzáadjuk a fokhagymát, a chilipehelyet és a zöldpetrezselymet, majd sózzuk és borsozzuk. Alaposan összekeverjük. Belekeverjük a lentojást, majd fokozatosan hozzáadjuk a csicseriborsólisztet. Sűrű, de nem kemény tésztát kell kapnunk.
- Előmelegítjük a sütőt 190 C fokra, és egy tepsit i sütőpapírral kibélelünk.
- Egy evőkanál segítségével a tésztából halmokat adagolunk a tepsibe, és lenyomkodjuk lapos pogácsa formára. Olajjal lepermetezzük a puffancsokat, majd a sütőben 15-20 percig aranybarnára sütjük. Pár percig hűlni hagyjuk, majd egy tányérra áttesszük őket.
- Melegen tálaljuk egy saláta részeseként vagy egy hamburgerben pogácsaként.
- Találhatjuk kihűlve is harapnivalóként egy pikáns mártogatóssal.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu