Ez a vegán banánkenyér gesztenyével ideális Veganuár alatt (és a téli hónapokban is) – puha, egészséges, finom és laktató. Jól illik reggeli kávé vagy délutáni tea mellé.
Hozzávalók
- 2 nagy érett banán
- ⅓ bögre olaj
- ½ bögre zab- vagy mogyorótej
- 1 tk vanília kivonat
- 2 bögre tönkölyliszt
- 1 bögre liszt
- 2 tk sütőpor
- 1 tk fahéjpor
- 200g vákuum-csomagolt vagy sült és meghámozott gesztenye
- ½ bögre muscovado cukor
- Porcukor vagy 1 banán a tálaláshoz
Elkészítés
- A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
- A gesztenyét egy aprítógépben morzsává aprítjuk. Ezt átkanalazzuk egy keverőtálba.
- A banánt pürézzük, hozzáadjuk az olajat és a vaníliát. Néhány másodpercig pürézzük, majd a keveréket a tálba kanalazzuk.
- Hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összekeverjük, amíg egy ragacsos tésztát kapunk.
- Egy kenyérformát kibélelünk sütőpapírral és belekanalazzuk a masszát.
- A sütő közepén körülbelül 45-55 percig sütjük, amíg a teteje szép barna lesz, és egy beleszúrt tű tisztán jön ki.
- Rácson hűlni hagyjuk, majd cukormázba mártott szeletelt banánnal díszítjük vagy porcukorral meghintjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu