A téli hónapokban ez a meleg újburgonya saláta makrélával és céklával egy ideális egészség étel lehet, ami gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és meglehetősen laktató is. Tökéletes rohanós hétköznapokon vagy lusta hétvégeken.
Hozzávalók
- 45 dkg újburgonya (lehetőleg bio)
- 2-3 filézett füstölt makréla, héj nélkül
- 2 nagy főtt cékla (nem ecetes)
- 2 marék vegyes salátalevél
- 1 szál angol zellerszár, vékonyan felszeletelve
- 1 maroknyi dióbél
Öntethez
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál almaecet
- 1 tk teljes kiőrlésű mustár
- 1 tk folyós méz
- 2 tk tormakrém
- só és bors, ízlés szerint
Elkészítés
- Az újburgonyát egy lábas, enyhén sós, hidegvízben felforraljuk, majd 12-15 percig puhára, de nem mállóra főzzük.
- Közben a céklát apró kockákra vágjuk, a makréla filét pedig falatnyi darabokra szaggatjuk.
- Az öntetet egy kis tálban összekeverjük. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint fűszerezzük!
- A burgonyát lecsöpögtetjük, majd félbevágjuk és visszatesszük a lábasba. Ráöntjük az öntet felét és összekeverjük, majd fedő alatt melegen tartjuk.
- A diót, olaj nélkül, egy serpenyőben egy-két perc alatt megpirítjuk, majd durván felapírtjuk.
- A burgonyákat egy nagy tálba átszedjük. Beleforgatjuk a salátaleveleket, makrélát, céklát és a zellert, majd lelocsoljuk a maradék öntettel. A tetejére szórjuk a dió darbokat.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu