
Ez a Tofu blini azok számára előnyös, akik a menopauzán vagy perimenopauzán mennek keresztül. Ezekben a kis puffancsokban ugyanis minden megtalálható, ami segít a tüneteken – természetesen fermentált szója, csicseriborsó, szezámmag és kurkuma. Továbbá a recept tejmentes, tojásmentes, gluténmentes és cukormentes is, így ideális vegánok, vegetáriánusok és az egészségtudatosak számára is. Napközben érdemes nassolnik őket (szójaszószos mártogatóssal), vagy fogyasszuk kenyér helyett levesekhez és egytálételekhez! Tökéletes parti falat alap is lehet, különböző mártogatósokkal vagy feltétekkel tálalva (például lazac, pástétom, sajt stb.)
Hozzávalók
- 200 g kemény tofu, morzsolva
- 1 tk kurkuma por
- Pár csipet cayenne paprika
- 2 evőkanál csicseriborsó liszt
- 2 evőkanál hajdinaliszt
- 1 evőkanál természetesen fermentált szójaszósz
- 1 bögre mandulatej (vagy más növényi alapú tej)
- 1 tk szezámolaj
- 1 evőkanál apróra vágott koriander vagy zöldpetrezselyem levél
- Tálaláshoz: 1 szál újhagyma, szeletelve és szezámmag
Elkészítés
- Az összes hozzávalót egy aprítógépbe tesszük, és sűrű, krémes állagú tésztává pürézzük. Adunk hozzá több mandulatejet, ha túl sűrű, vagy több hajdinalisztet, ha túl híg. A tésztának sűrűnek, de könnyen önthetőnek kell lennie!
- Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, halmokat pakolunk bele egy kis szedőkanállal, amiket a kanál aljával kör alakúra terítünk.
- Pár percig közepes hőfok felett világos barnára sütjük, majd megfordítjuk őket, és a másik oldalon is sütjük még egy percig.
- Egy tányérra kiszedjük a kész bilinket, és további adagokat sütünk, felhasználva az összes tésztát.
- Felszeletelt újhagymával megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
