Ez a thai brokkoli krémleves tökéletes fogyókórázók és speciális étrendet követők számára, ugyanis vegán, zsírszegény és szénhidrátszegény, tehát meglehetősen egészséges. Én jázmin rizzsel tálaltam, de fogyasztható barnarizzsel és egészséges péksüteménnyel is.
Hozzávalók
- 2 db mogyoró hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 thai citromfű (a külső réteg eltávolítva)
- 1 kis darab gyömbér
- 1 chili
- 1 marék friss koriander (levél és szár)
- 2 kaffir lime levél
- 2 közepes sárgarépa
- 1 nagy fej brokkoli
- 5 dl alapleves (zöldség vagy csirke)
- 1 konzerv kókusztej (lite)
- olaj
- Tálaláshoz: újhagyma szeletek, zöldcitrom leve
Elkészítés
- A hagymát, fokhagymát, chilit, citromfüvet és a korianderszárat apróra vágjuk.
- Egy kanál földimogyoró- (vagy kókusz-) olajat felhevítünk egy nagy lábasban, majd alacsony lángon megdinszteljük az apróra vágott zöldségeket.
- Közben a sárgarépát és a brokkolit (a szárát is) apróra vágjuk. Ezeket a lábasba szórjuk, és 5 percig pirítjuk.
- Felöntjük az alaplevessel és a kókusztejjel, majd felforraljuk. Fedő alatt, alacsony hőfokon, 20-25 percig rotyogtatjuk, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Botmixerrel sűrű, krémes állagú levessé pürézzük.
- Néhány darab újhagyma szelettel és zöldcitromlével tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu