Ha valami szenzációs körettel szeretnénk meglepni a családot vagy barátokat, de nem kívánunk órákon keresztül főzicskélni, akkor érdemes kipróbálni a szezámmagos cukkini receptjét, amit egy mézes-mustáros-citromos máz varázsol különlegessé. Roppant egyszerű és gyors az elkészítése..
Hozzávalók
- 12 db bébi cukkini
- 4 ek olívaolaj
- 1 tk magos mustár
- 1 ek méz
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 2 ek szezámmag
- Fél tk őrölt római kömény
Elkészítés
- A cukkinikat hosszában félbevágjuk, majd kb 5-6 darabot 2 beáztatott fapálcikára felhúzunk (a pálcikákat a cukkini szeletek két végébe szúrjuk).
- A többi hozzávalót elkeverjük, majd a keletkezett mázzal a cukkinit bekenjük (egy szilikon ecset segítségünkre lehet ebben). Ízlés szerint sózzuk, borozzuk.
- Grillsütőn vagy forró grillserpenyőben mindkét oldalon 3-5 percig sütjük. Vigyázzunk arra, hogy ne égjen meg!
Tippek
- Tálaljuk köretként grillezett halak, húsok mellé – különösen passzol mediterrán, arab, közel-keleti menükbe.
- Remek főétel is lehet egy vegán, vegetáriánus étrendben pl. párolt rizzsel vagy kuszkusszal tálalva.
- Elkészíthető normál cukkinival is – ebben az esetben karikákra vagy hasábokra szeleteljük fel a nagy cukkinit.
- Méregtelenítés alatt is fogyasztható. Továbbá diétás, karcsúsító és egészségtudatos étrendek keretében is kiváló fogás lehet.
- A szezámmagos cukkini egy nagyon egyszerű, ugyanakkor különleges, éppen ezért egy valóban tuti recept. Különösen ajánljuk nyári kerti partikra, vendégváró alkalmakra stb.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu