A szalonnás padlizsán végtelenül egyszerűen összeállítható étel, mivel a sütőben készül, így nem kell odafigyelni rá, bár energiatakarékosabb az, ha valami más étellel egyszerre sütjük..
Hozzávalók
- 2 közepes padlizsán
- 1 nagy mozzarella
- 1 vöröshagyma
- Kb 10 csík szalonna
Elkészítés
- A padlizsánokat megmossuk, majd keresztben csíkokat vágunk rajtuk kb másfél centiméterenként (épp úgy, mintha karikákra szeletelnénk, de csupán kétharmadáig vágjunk bele).
- A hagymát megpucoljuk, felszeleteljük. A mozzarellát is felszeleteljük.
- A padlizsán réseit felváltva megtöltjük a szalonnával, sajt és hagymaszeletekkel.
- Előre melegített sütőben, 180 fokon, 45 percig sütjük.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Önmagában ideális ebédre, vacsorára, péksüteménnyel vagy párolt rizzsel tálalva.
- Fogyaszthatjuk köretként is – remekül passzol sültek mellé, és könnyen befér pl sült csirke készítése során az alsó polcra a sütőben!
- A résekbe tehetünk még aprított zöldfűszereket, préselt fokhagymát vagy akár pestot is.
- A maradék padlizsánból készítsünk szendvicskrémet!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu