A karácsonyt sokan pulykával szeretik ünnepelni, de egy vagy két személyre nem érdemes egy teljes pulykát sütni. A pulykacomb ideális alternatív megoldás, ugyanis egy nagyobb comb elég két emberre. Fontos azonban, hogy sokáig, alacsony hőfokon kell sütni, mert így omlós lesz. Ez a sült pulykacomb Marokkói módon készül, így pikáns és különleges. Kuszkusszal és ropogós, marokkói stílusú zöldsalátával tálalva remek főétel lehet a karácsonyi ünnepi asztalon, vagy vendégváró alkalmakra is ideális az adventi ünnepek alatt.
Hozzávalók
- Egy nagy pulykacomb (körülbelül 75 dkg)
- 3 citrom
- ½ sóban eltett citrom
- 1 evőkanál Harissa paszta
- 2 gerezd fokhagyma, szeletelve
- Egy csokor friss zöld petrezselyem, menta vagy korianderlevél
- Olivaolaj
Elkészítés
- A sütőt 150 C fokra előmelegítjük.
- A citromot vastag szeletekre vágjuk, és egy tepsit kibélelünk velük – egyet félreteszünk.
- A sóban eltett citromot és a fokhagyma gerezdeket apróra vágjuk.
- A bőrt a combon óvatosan fellazítjuk az ujjunkkal. Késsel kis bemetszéseket vésünk a húson, majd belenyomkodjuk a fokhagyma és citrom darabokat.
- A combot bedörzsöljük a Harissa pasztával (a bőr alatt is), majd a friss zöldfűszer nagy részét a bőr alá tömjük.
- A pulykacombot a tepsibe helyezzük a citromszeletek tetejére. Sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk olívaolajjal, és ráfacsarjuk a maradék citromszeletet.
- Lefedjük a tepsit alufóliával, és körülbelül 150 percig sütjük a sütő közepén. Akkor jó, amikor a hús puha, és kezd leválni a csontról.
- Ha ropogósan kedveljük a bőrt, akkor feljebb állítjuk hőfokot az utolsó (kb) 10 percre, és szép aranybarnára sütjük.
- Tálalás előtt tíz percig letakarva pihentetjük, majd apróra vágott zöldfűszerrel meghintve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek