Egy zöldsalátát nagyon könnyen fantasztikussá varázsolhatunk egy különleges öntettel. Példa erre a marokkói zöldsaláta, amely tuti finom, egészséges, ráadásul gyorsan és egyszerűen összedobható..
Hozzávalók
- 1 fej római saláta
- 2 ek olívaolaj
- Fél ek harissa paszta
- Fél ek zöldcitrom leve
- 1 ek aprított koriander
- 5 db mentalevél, aprítva
- 5 dkg balnsírozott mandula
- 4 szál újhagyma
- 5 dkg fekete olajbogyó
Elkészítés
- A külső saláta leveleket eltávolítjuk. A maradékot a torzsról letörjük, megmossuk, konyharuhával szárazra töröljük, majd egy tálba szórjuk.
- A harissa pasztát elkeverjük a zöldcitromlével, aprított zöldfűszerekkel és az olívaolajjal. Megkóstoljuk, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges, adunk még hozzá harissát vagy zöldcitromlevet.
- Egy serpenyőt kevés olajjal kikenünk, a mandulákat mindkét oldalon barnára sütjük.
- Az újhagymákat vékony, hosszú csíkokra szeleteljük.
- A salátára szórjuk a pirított mandulát, újhagyma csíkokat, olajbogyókat, majd az öntettel lelocsoljuk.
Tippek
- Tálaljuk köretként egy marokkói menü keretében vagy egy mediterrán jellegű sültekhez. Ideális grillezett húsok, halak mellé.
- Főételként is fogyaszthatjuk, pl. egy könnyű ebédként – pita kenyér vagy egyéb lepénnyel tálalva.
- A saláta ideális vendégváró alkalmakra, előre elkészíthető – de csakis tálalás előtt öntsük le az öntettel ( különben a salátalevél nem marad ropogós!)
- A marokkói zöldsaláta nem csupán pikáns, de egészséges is, fogyasztható diétás, karcsúsító és egészségtudatos étrendek keretében. Méregtelenítésre is alkalmas.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu