Ez a spenótos újburgonya saláta köretként jól passzol grillezett húsokhoz, különösen pikáns, indiai ízekhez. A saláta fűszeres, nem túl csípős – de ki lehet egészíteni chili pehellyel. Található főételként is egy vegán étrend keretében. Remek nyári kerti partikra, kiránduláska, piknikre stb.
Hozzávalók
- 40 dkg újburgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál növényi olaj
- ½ teáskanál őrölt koriander
- ½ teáskanál őrölt római kömény
- ¼ teáskanál kurkuma por
- ¼ teáskanál chili por vagy paprika
- 10 dkg baby spenót
- ½ citrom leve
Elkészítés
- Az újburgonya szemeket átdörzsöljük (nem kell megpucolni) és egy lábas hideg vízbe tesszük. Felforraljuk majd kb 15 percig puhára főzzük (de maradjanak kissé harapósak). Lecsepegtetjük és pihentetjük.
- Vékonyan felszeleteljük a fokhagymát.
- Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a fokhagymát és kb fél percig ropogósra (de nem barnára!) sütjük, majd hozzáadjuk a fűszereket és még 30 másodpercig kevergetjük.
- Hozzáadjuk a burgonyát, majd pár percig fedő alatt, alacsony hőfokon pároljuk.
- Hozzáadjuk a spenótot és a citromlevet. Fedő alatt 3-5 percig pároljuk, amíg a spenót megfonnyad és a burgonya átmelegszik.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Tálalás előtt szárított chili pehellyel esetleg megszórjuk, ha csípősen kedveljük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu