Ez a spenótos spagetti szardellával egy klasszikus olasz étel – elkészítése nagyon gyors és egyszerű! Én gluténmentes spagettit használtam, de durum száraz tészták is tökéletesek a recepthez. Tálalható pirított fenyőmaggal és/vagy Parmezán sajttal is.
Hozzávalók (2 személyre)
- 20 dkg spagetti
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 marék bébi spenót (kb. 15 dkg)
- 2 gerezd fokhagyma, szeletelve
- ½ teáskanál szárított chili pehely vagy ½ friss chili apróra vágva
- ½ citrom leve
- ½ kis konzerv olajos szardella
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson található utasításnak megfelelően megfőzzük. A főzés utolsó 2 percében hozzáadjuk a spenótot.
- Közben egy serpenyőben felmelegítjük az olajat. Hozzáadjuk a fokhagymát és a chilit, majd egy percig kevergetjük. Ügyeljünk arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg!
- Hozzáadjuk a szardellát és a citromlevet, pasztává keverjük, majd a tészta főzővizéből néhány kanálnyit hozzáadunk, és egy sűrű mártássá keverjük.
- A tésztát és a spenótot lecsepegtetjük, majd a szardella mártással elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Reszelt parmezánnal, pirított fenyőmaggal vagy chilipehellyel tálaljuk – ízlésünknek és étrendünknek megfelelően.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu