Ez a spenótos-sajtos tojáslepény gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és nagyon finom! Tökéletes parti és piknik étel lehet, de laza ebédre, vacsorára is kiváló egy saláta kíséretében.
Hozzávalók
- 25 dkg bébi spenótlevél
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 hagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- 6 tojás
- 1 evőkanál tej
- 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
- 3 evőkanál apróra vágott sült vagy grillezett paprika
- Kb.5 dkg puha kecskesajt
Elkészítés
- A spenótot egy nagy hőálló tálba szórjuk, majd forralt vízzel leöntjük és 2 percig pihentetjük. Leöblítjük alaposan hideg vízzel, lecsepegtetjük, majd kipréseljük belőle a vizet teljesen és felaprítjuk.
- Egy tálban felverjük a tojásokat, majd belekeverjük a tejet és parmezán sajtot. Hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, sózzuk, borsozzuk.
- Az olajat felhevítjük egy serpenyőben és a hagymát kb. 5 percig puhára pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és kb. 1 percig kevergetjük. Hozzáadjuk a spenótot, és egyenletesen elosztjuk. A tojáskeveréket ráöntjük, hagyjuk egyenletesen eloszlani. A tetejére morzsáljuk a kecskesajtot.
- Lefedjük, és kb. 8 percig sütjük alacsony hőfokon.
- Közben a grillt a sütőben előmelegítjük.
- Amikor a tojáslepény majdnem teljesen átsült, azaz a felszíne már nem folyékony, a serpenyőt a sütőbe tesszük, és a lepény felszínét világosbarnára pirítjuk.
- Néhány percig hűlni hagyjuk, majd óvatosan egy tányérra csúsztatjuk.
- Ha melegen tálaljuk, akkor gerezdekre vágjuk. Ha harapnivalóként kívánjuk tálalni, akkor teljesen hűlni hagyjuk , és kockákra szeleteljük, majd tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu