Egy tipikus tapas bár legnépszerűbb ételei közé tartozik a spenótos csicseriborsó és a kolbászos csicseriborsó. A következő recept ezt a két verziót kombinálja, egy finom és kiadós egytálételt eredményezve. A spenótos chorizo és csicseriborsó ideális hűvös estékre..
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek aprított salotta hagyma
- 10 dkg Chorizo főzőkolbász, szeletelve
- 1 babérlevél
- 1 tk aprított fokhagyma
- 1 konzerv csicseriborsó (40 dkg), lecsepegtetve
- 25 dkg bébi újkrumpli, félbevágva
- 1 konzerv paradicsom (aprított)
- 2.5 dl csirkeleves
- 1 dl vörösbor
- 10 dkg spenót
Elkészítés
- Az olajban a salotta hagymát, kolbászt kb 5 percig átsütjük.
- Amikor a kolbász kissé barna, hozzáadjuk a fokhagymát és babérlevelet.1 percig pirítjuk, majd a spenót kivételével a többi hozzávalót a hagymához adjuk. Felforraljuk, majd 25 percig, takarékon rotyogtatjuk.
- A végén beleszórjuk a spenótot, kb 1-2 percig blansírozzuk.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk crostini szeletekkel vagy friss péksüteménnyel – bár a kenyér el is hagyható.
- A chorizo kolbász helyettesíthető egyéb paprikás, füstölt főzőkolbásszal.
- Tálalás előtt megszórhatjuk aprított zöldfűszerrel – pl petrezselyem zöld, bazsalikom vagy koriander.
- A spenótos chorizo és csicseriborsó egy nagyon finom és kiadós egytálétel, ideális lusta, hűvös estékre.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu