Ez a vegán spárga és zöldborsó krémleves finom, egészséges és nagyon könnyen elkészíthető. Ideális előételként egy ünnepi menüben vagy vendégváró vacsorán. Tálaljuk crostinivel vagy pogácsával.
Hozzávalók
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 póréhagyma, vékonyra szeletelve
- 3 gerezd fokhagyma, préselve
- ½ L zöldség alapleves (kb.)
- 1 csokor spárga
- 1,5 csésze zöldborsó, kiolvasztva (fagyasztott esetében)
- 1 marék friss zöldpetrezselyem levél
Elkészítés
- Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a póréhagymát. Alacsony hőfokon puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és egy percig kevergetjük.
- Felöntjük az alaplevessel és felforraljuk.
- A spárgákat megmossuk, a fás végeket levágjuk.
- Amikor a leves felforrt, hozzáadjuk a spárgát, és 2 percig főzzük. Hozzáadjuk borsót és még 5 percig főzzük.
- A tűzhelyt lekapcsoljuk, és belekeverjük a zöldpetrezselymet.
- Bot-turmixszal sima, selymes krémlevessé pürézzük. Ha túl sűrű, adjunk még hozzá alaplevest!
- Ha szükséges, újra felmelegítjük.
- Apróra vágott zöldpetrezselyemmel tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu