A következő sonkás-sajtos füge a klasszikus olasz pármai sonka, füge, gorgonzola kombinációjára épül. Szuper party falat vagy saláta lehet az őszi és téli ünnepek alatt..
Hozzávalók
- 4 füge
- 5 dkg gorgonzola
- 2 szelet Pármai sonka
- Öntethez: 2 ek olívaolaj, 1 tk dijoni mustár, 1 ek méz, 1ek balzsamecet
- Tálaláshoz: rukkola saláta
Elkészítés
- A sonkát hosszában óvatosan félbevágjuk.
- Az öntetet kikeverjük.
- A fügék tetején keresztet vágunk, majd megtöltjük sajttal. A sonkával alulról betekerjük, majd egy kibélelt tepsibe helyezzük őket.
- 200 fokra előmelegített sütőben, 5-10 percig sütjük. Amikor a sajt olvadni kezd, kivesszük a sütőből.
- Rukkola leveleken tálaljuk, az öntettel kissé meglocsolva.
Tippek
- Nagyon jó langyos vagy hideg party falatként- pl karácsonykor, szilveszterkor, farsang alatt.
- Lehet előétel is egy ünnepi menüben. A fenti adag így 2 személyre elég – bulikra természetesen többet kell készíteni.
- A sonkás-sajtos füge nem hiába egy klasszikus kombináció, tuti étel egy vendégváró, ünnepi alkalomra – remekül kísér pezsgős koktélokat is!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu