A következő cukkini recept nagyon egyszerű, és tuti finom. Fontos azonban, hogy bébi vagy pici és zsenge cukkiniből készítsük, ezek nyár elején könnyen és olcsón beszerezhetők. A sonkás bébi cukkini lehet parti falat, előétel, de akár főétel is egy finom saláta kíséretében.
Hozzávalók – személyenként
- 2-3 db bébi cukkini
- 2-3 szelet Prosciutto
- Pesto (opcionális)
Elkészítés
- A bébi cukkinikat megmossuk – nem kell levágni a végét!
- Szárazra törüljük majd pestoval bedörzsöljük és betekerjük mindegyikek 1 csík szalonnával.
- Egy olajozott tepsibe helyezzük őket, majd előre bemelegített sütőben 200 fokon kb 25 percig átsütjük.
Tippek
- Melegen és hidegen is tálalható. Hidegen ideális parti vagy piknik falat lehet.
- Melegen fogyaszthatjuk köretként egy ünnepi, családi vagy vendégváró lakoma keretében, de akár aperitif mellé is snackként pl. egy nyári grillezés alkalmával. Továbbá lehet gyors ebéd, vacsora is egy kiadósabb tészta vagy krumplisalátával tálalva. Krumplis saláták>>
- Konyhakész pestoval is elkészíthető, de házias pestoval sokkal finomabb!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu