Ezek a sonkába tekert kéksajtos körte falatok ideálisak a téli ünnepek idején, különösen karácsonyi és szilveszteri partikon. Hihetetlenül egyszerű elkészíteni őket, de még fontosabb, hogy szuper finomak! Az édes körte, a pikáns kéksajt és a sós érlelt sonka kombinációja szenzációs – közvetlenül tálalás előtt balzsamkrémmel vagy juhar sziruppal és néhány szem aprított dióval is díszíthetjük. Tálaljuk egy pohár Prosecco, Cava vagy pezsgő mellé.
Hozzávalók
- 2 db körte
- ½ citromlé
- 1 csomag Gorgonzola vagy hasonló kéksajt
- 8 vékony érlelt sonka (Prosciutto crudo vagy Jamón Serrano)
Elkészítés
- A körtét 4 gerezdre szeleteljük, a magokat és magházat eltávolítjuk. Kevés citromlevet csavarunk a körte szeletekre, hogy ne barnuljanak be.
- Minden gerezdet hosszában kettévágunk, így összesen 16 körte szeletet kapunk.
- A prosciutto szeleteket hosszában kettévágjuk, és egy vágódeszkára helyezzük. Mindegyik közepére teszünk egy körte szeletet és kis darab Gorgonzola sajtot, majd óvatosan feltekerjük. Fogpiszkálóval vagy koktél pálcikával rögzíthetjük, de nem muszáj.
- Azonnal tálaljuk, vagy letakarva tálalásig a hűtőszekrényben tároljuk.
- Tálalás előtt, díszítésként kevés balzsam, áfonya vagy gránátalma szirupot csurgatunk rájuk. (opcionális).
Kapcsolatos receptek
Zest.hu