A shiitake gomba nagyon egészséges, ízletes és rengeteg ázsiai jellegű ételbe passzol. Ez a szuper gyors és egyszerű shiitake és zöldbab wok tökéletes pl egy kínai újévi menüben! 10 percen belül készen van – vegán és glutén-mentes is.
Hozzávalók
- 1 evőkanál földimogyoró olaj
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 cm gyömbér
- 15 dkg friss Shiitake gomba
- 2 evőkanál szójaszósz (natúr erjesztett)
- 2 evőkanál Shaoxing rizsbor (vagy száraz sherry)
- 20 dkg zöldbab
- 1 tk pirított szezámolaj
Elkészítés
- A hagymát, a gyömbért és a fokhagymát apróra vágjuk. A gombát kockákra, a zöldbabot 3-4 centis darabokra vágjuk.
- Az olajat egy wokban közepes-magas hőfokon felhevítjük. Amikor már füstölög, hozzáadjuk a hagymát és folyamatosan kevergetve 3 percig üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és 30 másodpercig keverjük tovább.
- Hozzáadjuk a gombát, kevergetve egy percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a rizsbort és a szójaszószt.
- Hozzáadjuk a zöldbabot, a hőfokot alacsonyra állítjuk, majd lefedve 3 percig pároljuk.
- Amikor a bab megpuhult, de még harapós, hozzákeverjük a szezámolajat.
- Szezámmaggal megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu