Ez a glutén-mentes rákos puffancs fantasztikus parti falat lehet italozás kisérőjeként, de akár előételként is tálalhatjuk egy ünnepi vacsorán. Pikáns verzióhoz adhatunk egy-két csipet szárított chilit vagy cayenne chiliport.
Hozzávalók
- 15 dkg tisztított, konyhakész folyami rákfarok
- 1 tojás
- 2 dl natúr joghurt vagy tejföl vagy tejmentes tejszín
- 1 marék friss kapor
- só bors
- Szárított chili, vagy néhány csipetnyi cayenne (opcionális)
- 1 citrom reszelt héja
- kb 50 g csicseriborsó liszt
Elkészítés
- A rákokat egy aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a tojást, joghurtot és a kaprot. Addig pürézzük, amíg egy durva keveréket kapunk. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, majd belefacsarjuk a levét.
- Adunk hozzá egy evőkanál csicseriborsó lisztet. Pürézzük. Adunk hozzá még annyi lisztet, hogy egy sűrű, de még önthető tésztát kapjunk.
- Egy serpenyőben kevés olajat felhevítünk.
- Körülbelül 5 halom tésztát kanalazunk a serpenyőbe, ezeket a kanál aljával kör alakúra lapítjuk.
- Pár percig sütjük, majd egy lapáttal megfordítjuk őket. Még egy percig világosbarnára sütjük, majd egy tányérra kiszedjük a kész puffancsokat.
- A maradék tésztából újabb adagokat sütünk.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk – mártogatóssal vagy feltéttel, szendvicskrémmel stb.
Kapcsolatos receptek
- Puffancsok
- Rák receptek
- Gluténmentes receptek
- Karácsonyi receptek
- Szilveszteri receptek
- Valentin napi receptek
Zest.hu