Ez a pikáns paradicsomleves kaliforniai paprikával és chilivel készül, így kissé édes és csípős egyszerre. Nagyon egyszerűen összedobható, ideális tavaszi-nyári hűvös estéken. Továbbá szuper egészséges is – vegán, gluténmentes, tejmentes, alacsony a kalória-tartalma is.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 nagy lilahagyma
- 3 nagy piros kaliforniai paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 piros chili
- 60 dkg érett paradicsom
- 1 konzerv hámozott paradicsom
- 1 liter zöldség alapleves
- Friss bazsalikom (opcionális)
Elkészítés
- A paprikákat félbevágjuk, kimagozzuk, majd durván felaprítjuk. A chilit is kimagozzuk, felaprítjuk.
- A hagymát, fokhagymát és paradicsomokat is durván felaprítjuk.
- Az olajat egy lábasban felhevítjük, hozzáadjuk a hagymát, paprikát, fokhagymát és chilit. Pár percig keverjük, majd hozzáadjuk a friss paradicsom darabokat.
- Még néhány percig kevergetjük, majd beleöntjük a konzerv paradicsomot és az alaplevest. Forráspontig melegítjük.
- Lefedjük, és kb 20 percig alacsony hőfokon főzzük.
- Amikor a zöldségek puhák, hozzáadunk néhány darab bazsalikom levelet, és botturmixszal krémessé pürézzük.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu