A mangó chutney egy indiai menü alapétele, amit általában frissen szoktak elkészíteni. Az angolok számára főzték be először, és így lett belőle egy fűszeres lekvár, amely az egész világon népszerűvé vált. Ez a pikáns mangó chutney egy csípős verzió – de a chilit lehet csökkenteni vagy kihagyni. Azonnal felhasználható, vagy hűtőszekrényben egy kis üvegben napokig tárolható.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olaj
- 2 mangó
- 1 fej lilahagyma
- 1 db vörös chili
- 2cm gyömbér, lereszelve
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 2 evőkanál muscovado cukor
- 2 evőkanál almaecet
- ½ teáskanál római köménymag
- ½ teáskanál mustármag
Elkészítés
- A hagymát finoman felaprítjuk.
- A mangót meghámozzuk, majd a húsát apró kockákra vágjuk.
- Kimagozzuk, majd apróra vágjuk a chilit.
- Az összes hozzávalót egy nehéz aljzatú lábasban forráspontig melegítjük, majd alacsony hőfokon körülbelül 30 percig főzzük, időnként megkeverve. Adjunk hozzá kevés vizet, ha túl hamar kezd ragadni a lábashoz!
- Amikor egy sűrű, ragacsos lekvárt kapunk, lekapcsoljuk a tűzhelyt és hagyjuk kihűlni.
- Amikor kihűlt, egy tiszta, sterilizált üvegbe vagy kis tálba kanalazzuk. Üvegek sterilizálása>>
- Tálaljuk vagy hűtőszekrényben tároljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu