A pikáns garnélarák leves az egyik legfinomabb és legegyszerűbb leves receptünk – elkészítése kb10 perc, az eredmény viszont olyan finom, hogy még egy ünnepi vagy vendégváró menüben is főszereplő lehet. A leves ráadásul még egészséges is! Különösen ajánljuk az ázsiai és/vagy a pikáns ízek kedvelőinek, főleg téli estékre egy kicsit felmelegedni..
Hozzávalók
- 25dkg nyers garnélarák
- 1L csirkeleves
- 1-2 piros chili (magozva, aprítva)
- 1 ek halszósz
- 1 ek szójaszósz
- 1ek reszelt zöldcitrom héj
- 2 ek zöldcitrom leve
- Egy marék koriander
- Só, bors
Elkészítés
- A rákokat pucoljuk meg, mossuk meg és törüljük szárazra papírtörölközővel.
- Melegítsük fel a csirkelevest forrásponting. Adjuk hozzá a chilit, hal és/vagy szójaszószt, zöldcitrom héjat és levet. 3 percig főzzük tovább.
- Adjuk hozzá a rákokat, vegyük le tűzhelyről a lábast vagy wokot, és fedő alatt hagyjuk állni 10 percig (a rákok rózsaszínné változnak).
- Tálalás előtt keverjük bele a koriandert.
Tippek
- Akik nagyon erősen szeretik, tehetnek hozzá 1-2tk chiliport is, bár a recept így is elég csípős.
- Ha nincs halszósz, szójaszószt is lehet helyette alkalmazni – vagy ha szójaszósz nincs a kamrában, halszósz is jó helyette.
- Tálaljuk melegen – remek vendégváró vagy ünnepei vacsorára előételként, de akár önmagunk gyors kényeztetésére is.
- Télen party bemelegítőként is ideális – tálaljunk 1-1 rákot (levessel leöntve) kis csészékbe, szúrjunk a rákokba koktél pálcikát vagy fogpiszkát.
- A pikáns garnélarák leves egy tuti recept – gyors, és egyszerű, elrontani nem lehet – ugyanakkor isteni finom.
Hasonló receptek
Zest.hu