A zöldség curry az indiai konyha egyik legfontosabb étele, éppen ezért millió verziója létezik. A következő recept paradicsommal készül, és a szokásosnál kevésbé csípős. A paradicsomos zöldség curry egészséges is, remek immunerősítő. Nagyon jól felmelegít hideg estéket..
Hozzávalók
- 2 ek növényi olaj (vagy ghee)
- 1 vöröshagyma
- Fél ek curry por
- 1 zöld chili
- 1 és fél ek darált mandula
- 35 dkg krumpli
- 3 db közepes sárgarépa
- 1 konzerv aprított paradicsom (400ml)
- Fél tk garam masala por
- Fél fej karfiol
- 1 maréknyi kesudió
- 1 maréknyi koriander levél
Elkőkészületek
- A hagymát megpucoljuk, felszeleteljük.
- A chilit félbevágjuk, magtalanítjuk, felaprítjuk.
- A krumplikat megpucoljuk, 2 centis kockákra vágjuk.
- A répákat megpucoljuk, 2 centis darabokra aprítjuk.
- A karfiolt kis rózsákra törjük.
- A koriander leveleket felaprítjuk.
Elkészítés
- Egy nagy lábasban, 1 ek olajban megpuhítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a curry port, chilit és darált mandulát, 2 percig kevergetjük.
- Kevés olajat öntünk hozzá, majd a lábasba tesszük a krumpli és répa darabokat. Alaposan elkeverjük.
- Felöntjük a paradicsomkonzervvel, és annyi vízzel, hogy ellepje. Felforraljuk, 25 percig rotyogtatjuk.
- Egy serpenyőben felmelegítjük a maradék olajat. A garam masala port, karfiol rózsákat és kesudiót kb 5 percig sütjük – majd a curryhez töltjük.
- Néhány percig főzzük. Amikor a zöldségek puhák, de még harapósak, belekeverjük a koriandert, lehúzzuk a tűzhelyről, majd tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk párolt basmati rizzsel, naan kenyérrel, chutney-val és raitaval.
- Tálalhatjuk egy indiai menü keretében is, egyéb ételekkel kombinálva. Indiai receptek>>
- A curry vegán, fogyasztható a legtöbb diétás étrend keretében, akár méregtelenítés alatt is. Passzol egy egészséges étrendbe is.
- A paradicsomos zöldség curry nem erős, csupán pikáns, így gyerekek is nyugodtan megkóstolhatják!
Kapcsolatos receptek
Zest.hu