A csirkemell állítólag a csirke legegészségesebb része, de sokszor sütés, grillezés során kiszárad vagy unalmas marad az íze. A grillezett paradicsomos csirke falatok azonban nagyon finom, pikáns szószban készülnek, amely elkészítése ráadásul gyors és tuti egyszerű is!..
Hozzávalók
- 50dkg bőrözött csirkemell
- 3ek paradicsompüré
- 2ek méz
- 2ek Worcestershire szósz
- 1ek apróra vágott rozmaring
- 25dkg koktél paradicsom
- Rozmaring díszítéshez
- só, bors
Elkészítés
- Vágjuk fel 2.5cm-es kockákra a csirkemellet.
- Keverjük el a paradicsompürét, mézet, Worcestershire szószt és a rozmaringot, majd öntsük rá a csirke darabokra. Keverjük el alaposan.
- Pihentessük a hűtőszekrényben 1-2 órát, vagy legalább addig, amíg a grillsütő felmelegszik.
- Közben áztassunk be fapálcikákat kb fél órán keresztül (ha fémnyársakat használunk, ez természetesen kihagyható).
- Amikor a grillsütő felmelegedett vagy a parázs megfelelő, a csirke darabokat és a paradicsomokat felváltva húzzuk fel a pálcikákra. Kenjük meg a maradék szósszal a nyársakat, sózzuk meg egy kicsit, és grill alatt vagy kinti grillsütőn pirítsuk kb 10-15 percig. Grillezés közben forgassuk meg a nyársakat néhányszor.
Tippek
-
Vigyázzunk arra, hogy a hús alaposan átsüljön, de a paradicsom ne égjen oda – így lehetőleg parázson grillezzük vagy a lávaköves grillsütő felső polcán a nyársakat
-
Hidegen is nagyon finom – a csirkedarabokat mártogatósokhoz is alkalmazhatjuk pl kerti partik, házibulik alkalmával, de akár pikniken is.
-
Ajánljuk gyerekeknek is pl zserekzsúrra – hiszen van olyan gyerek, aki ne szeretné a paradicsompürét?
A grillezett paradicsomos csirkefalatok nem csupán egy könnyű, de egészséges étel is, így az egészséges életmód híveinek vagy diétázóknak kimondottan ajánljuk.
Zest.hu