A curry az egyik legegyszerűbben elkészíthető étel. Ez a paprika és csicseriborsó curry fél órán belül az asztalon van. Finom, pikáns, laktató és egészséges – továbbá gluténmentes, tejmentes és vegán is. Nem csípős, így gyerekek is fogyaszthatják. Naan kenyérrel, rizzsel vagy chapatival tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 evőkanál növényi olaj
- 1 piros kaliforniai paprika, szeletelve
- 1 hüvelyk gyömbér, apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma, meghámozva és apróra vágva
- 1 teáskanál friss citromlé
- ½ teáskanál római köménypor
- ¼ teáskanál kurkuma por
- 1 nagy csipet Asafoetida (Ördöggyökér) fűszerpor
- 1 teáskanál Garam masala fűszerkeverék
- 1 konzerv aprított paradicsom
- 1 konzerv csicseriborsó, lecsepegtetve
- Só és bors ízlés szerint
- Friss koriander levelek
Elkészítés
- Az olajat egy lábasban közepes lángon felmelegítjük.
- Hozzáadjuk a paprika szeleteket, és puhára sütjük.
- Hozzáadjuk a gyömbért és a fokhagymát, majd egy percig kevergetjük.
- Hozzáadjuk a fűszereket és jól átkeverjük.
- Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot, és fedő alatt 15 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a lecsepegtetett csicseriborsót, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- További 10 percig főzzük, majd aprított koriander leveleket és citromlevert keverünk bele.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu