A bárányhús hagyományos zöldfűszerei a menta és a rozmaring. A pácolt bárány szeletek receptje is erre a kombinációra alapszik, balzsamecettel és fokhagymával társulva. A pác elkészítés gyors és egyszerű, az eredmény pedig klasszikusan ízletes. Elrontani nem igazán lehet, így kezdőknek is ajánljuk..
Hozzávalók
- 4 bárányhús szelet – ez lehet gerinc, gerinc-filé, comb-filé, steak, lapocka
- 3 ek rozmaring (apróra vágva)
- 3 dkg mentalevél
- 4 ek balzsamecet
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- Só, őrölt bors
Elkészítés
- A bárányhúsba vágjunk cikk-cakkokat egy késsel.
- Az alapanyagokat keverjük el, pácoljuk be a húst. Pihentessük a hűtőszekrényben kb 2 órán keresztül, de akár egy éjszakán át.
- Grillezzük parázson vagy közepes hőmérsékleten lávaköves grillen. Ha a sütőben akarjuk sütni, először egy forró serpenyőben barnítsuk meg mindkét oldalon, majd 20-25 percig süssük előmelegített sütőben, 180 fokon, attól függően, hogy mennyire szeretjük átsülve.
- Tálalás előtt pihentessük 5 percig.
Tippek
-
A bárányhús pácolási ideje a hús minőségétől és vastagságától függ. Minél jobb minőségű a hús, annál kevesebb ideig kell pácolni. Minél vastagabb a hús, annál tovább érdemes a pácban tartani.
-
A bárányhús rose-n tökéletes, de sokan így nem szeretik, így vendégek számára inkább süssük át (de ne süssük túl sem!).
-
A grillezett bárányszeleteket tálaljuk köretekkel, grillezett zöldségekkel, és pikáns szószokkal. Különösen passzol mellé a paradicsomos padlizsán saláta.
-
Hidegen is fogyasztható, remek töltelék szendvicsekbe, de salátákhoz is felhasználhatjuk
A pácolt bárányszeletek elkészítése roppant egyszerű, és a klasszikus pác miatt akár egy vendégváró menüben is megállja a helyét, mint főétel.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu