A tojásos krumplisaláta egy örök kedvenc. A következő nyárias verzió remek köret lehet grill-partyikra, piknikre, vendégváró alkalmakra. A nyári tojásos krumplisaláta elkészítése ráadásul nagyon egyszerű, maradék alapanyagokat is lehet hasznosítani, és könnyen egészségessé lehet módosítani..
Hozzávalók
- 1 kg újkrumpli
- 4 tk fehérborecet
- 1 tk dijoni mustár
- 2 ek olívaolaj
- 1 csokor újhagyma
- 10 dkg csemege uborka
- 3 tojás
- 3-4 ek görög joghurt (vagy tejföl)
- 3-5 ek majonéz
- só, bors
- 1 ek aprított petrezselyem zöld
- 2 ek aprított kapor levél
Elkészítés
- A krumplikat megtisztítjuk, ha szükséges, átdörzsöljük. Sós vízben, egészben megfőzzük. Hideg víz alatt leöblítjük, lecsurgatjuk. Hűlni hagyjuk.
- Az ecetet elkeverjük a mustárral, majd hozzácsurgatjuk az olajat, sózzuk, borsozzuk.
- Amikor a krumpli langyosra lehűlt, falat nagyságra felvágjuk őket, és az öntettel lelocsoljuk.
- Közben a tojásokat is megfőzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd apró darabokra vágjuk.
- A csemege uborkát kis kockákra daraboljuk.
- Az újhagymát megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük.
- A majonézt ízlés szerint elkeverjük a joghurttal.
- A krumplira szórjuk az uborka és újhagyma darabokat, a tojás nagy részét, a petrezselyem zöldet és kaprot. Belekeverjük a majonézes joghurtot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A maradék tojás darabokkal és kevés kaporral megszórjuk. Tálaljuk.
Tippek
- Ideális nyári grillezett ételek húsok, halak köreteként – különösen passzol sertéshús és makréla mellé.
- A majonéz-joghurt kombinációja variálható, attól függően, hogy mennyire kedveljük a majonézt. Minél magasabb a görög joghurt aránya, annál egészségesebb a saláta! Továbbá érdemes házilag készített majonézt alkalmazni. Ha erre nincs időnk, vagy nem ehetünk nyers tojást, akkor jó minőségű konyhakész majonézt használjunk!
- Mivel a salátát nem melegen fogyasztjuk, így el lehet készíteni maradék főtt krumpliból vagy tojásból is.
- A nyári tojásos krumplisaláta bekészíthető egy kirándulásra a piknikkosárba is!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu