
A következő mustáros pulykamell rozmaringgal és fokhagymával kiegészítve lesz különlegesen zamatos. Továbbá 10 per alatt elkészíthető, így szuper gyors vacsora lehet hétköznap, vagy nagyon jó hétvégi grillezésre is.
Hozzávalók
- 4 szelet pulykamell filé
- 2 gerezd fokhagyma, préselve
- 2 ek Dijoni mustár
- 1 tk aprított rozmaring levél (friss)
- 1 ek olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
- Ha a pulykahús nem elég vékony, akkor kiklopfoljuk, kb 1 cm vastagra.
- Az olajat, mustárt, rozmaringot és fokhagymát elkeverjük, ezzel bedörzsöljük a húst.
- A grillsütőt előkészítjük vagy egy grill-serpenyőt felforrósítunk.
- A húst kissé megsózzuk (vigyázat: a mustár meglehetősen sós!), majd ízlés szerint borsozzuk.
- A hús szeleteket mindkét oldalon 3-4 percig csíkosra átsütjük.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk zöldsalátával vagy kerti grillezés során krumplisalátával és grillezett zöldségekkel.
- Hidegen tökéletes lehet szendvicsekbe, vagy a maradék felhasználható saláták készítéséhez.
- Vigyázzunk arra, hogy ne süssük túl a húst, különben igen rágós lesz! Továbbá nem szükséges sokáig sem pácolni – a puha hús titka a megfelelő sütési vagy grillezési mód, ami azt jelenti, hogy a) félpercenként forgatjuk a húst – b) a serpenyő nagyon forró, szinte füstöl – c) a húst sütés után 5 percig pihentetjük!
- A mustáros pulykamell remek diétás és fogyókúrás étrendekbe is, továbbá gyorsan és egyszerűen elkészíthető, tuti finom – így nagyon kielégítő főétel lehet a család, barátok, gyerekek számára.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu
