A grillezett vagy sült csirkecombok házibulik, grill-partik, piknikek, kerti partik egyik legkedveltebb étele, hiszen nem csupán könnyen elkészíthető, de felnőttek és gyerekek is egyaránt szeretik, továbbá kézzel és hidegen is lehet fogyasztani. A mustáros csirkecomb egy pikáns, zöldfűszeres változat, amely egyszerű és nagyszerű – ideális buli étel..
Hozzávalók
- 4 csirkecomb
- 2ek Dijon mustár
- 1ek száraz fehérbor
- ½ tk bazsalikom (apróra vágva)
- ½ tk oregano (apróra vágva)
- ½ tk kakukkfű (apróra vágva)
- ½ tk rozmaring (apróra vágva)
- 1 gerezd fokhagyma (préselve)
Elkészítés
- A zöldfűszereket keverjük el a mustárral és a borral, majd öntsük át egy kis nylonzacskóba.
- Adjuk hozzá a csirkecombokat. A zacskóra kössünk egy csomót, és nyomkodjuk át a csirkecombokat, hogy a pác alaposan befedje őket.
- Tegyük be a hűtőszekrénybe, és pihentessük minimum félórát, de ideálisan 2-4 órát.
- Grillezzük parázson vagy a lávaköves grillsütő felső polcán.
Tippek
- Természetesen konyhai sütőben is lehet grillezni, de ne túl magas hőmérsékleten! Ki is lehet sütni a csirkecombokat előre felmelegített sütőben 180 fokon – kb 30-40 percig.
- Partikra általában 4 csirkecombnál többet kell készíteni – a pác arányait igazítsuk a combok számához.
- Piknikekre vagy álló kerti-partikra a grillezés után a combok végét csavarjuk be egy kis alufóliába, így kézzel is könnyen ehetők lesznek, azaz nem lesz a kezünk maszatos.
- Tálaljuk salátákkal, grillezett zöldségekkel vagy egyszerű köretekkel
- A mustáros csirkecombok mellett próbáljunk ki egyéb grill húsokat is! Egyéb sült csirkecomb receptek>>
Zest.hu