Bulikra, kerti partikra és egyéb vendégváró alkalmakra készülve sokszor bepánikolunk – mit készítsünk, ami gyors, egyszerű és tuti finom? Az olaszos mozzarella és a paradicsom saláta egy remek fogás ilyen esetekre – 5 perc alatt elkészül, az eredmény pedig isteni! A maradékot (ha egyáltalán marad!) pedig felhasználhatjuk szendvicsekhez, vagy köretként..
Hozzávalók
- 2 zacskó mozzarella golyók (bocaccini)
- 75grm olajos (félig) szárított paradicsom
- 1 marék petrezselyemzöld
- 1 tk olívaolaj
- Só, őrölt bors
Elkészítés
- A petrezselymet és a paradicsomokat vágjuk fel apró darabokra, majd öntsük össze a mozzarella golyókkal.
- Adjunk hozzá olívaolajat, sózzuk, borsozzuk meg.
- Tálaljuk fogpiszkálókkal
Tippek
-
Félig szárított paradicsom helyett alkalmazhatunk olajos szárított paradicsomot is. Ha csak száraz szárított paradicsom van kéznél, áztassuk be vízbe, majd pácoljuk be olivaolajba (pl grillezett paprika olajába) és citromlébe vagy akár egy (olivaolaj alapú) saláta öntetbe is.
-
A szárított paradicsomokat helyettesíthetjük koktél paradicsomokkal is, de ezeket is pácoljuk be előbb.
-
Remek vendégváró étel – lehet előétel, köret, antipasto vagy finger-food. Partikra tálaljuk grillezett ciabatta kenyér szeletekkel.
-
Nyáron különösen ajánljuk egy piknik kosárba vagy kerti grillezéshez.
A mozarella és paradicsom nem hiába egy klasszikus párosítás, hiszen nagyon jól kiegészítik egymást, amit ez az egyszerű saláta is megerősít – elrontani nem lehet, így a tuti receptjeink egyike is!
Zest.hu