Ez a miso leves póréhagymával és kínai bordáskellel készül. Nagyon finom, egészséges, vegán, és gluténmentes is, így tökéletesen passzol a legtöbb étrendbe és diétába!
Hozzávalók
- 500 ml zöldség alapleves
- 1 bébi póréhagyma
- 1 nagy fej kínai bordáskel (pak choi)
- 1,5 tk sötét miso paszta (gluténmentes)
- 1 tk Kikkoman szójaszósz (gluténmentes)
- 50 g kemény tofu (elhagyható)
- 1 tk pirított szezámmag
- Zöldcitrom leve
Elkészítés
- A tofut 2 cm-es kockákra vágjuk. A káposztát függőlegesen 4 hosszú gerezdre vágjuk. A póréhagymát felaprítjuk.
- A tofut kockákra vágjuk.
- Az alaplevest egy lábasba öntjük, és hozzáadjuk a póréhagymát. 3 percig főzzük, majd hozzáadjuk a káposztát, és további 3 percig főzzük.
- Egy evőkanál levest egy kis tálba szedünk, és simára keverjük a miso pasztával. Ezt a levesbe keverjük, és hozzáadjuk a tofu kockákat.
- Forráspontig melegítjük (de hagyjuk forrni!), majd zöldcitrom kifacsart levével tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Zöldséglevesek
- Tofu receptek
- Póréhagyma levesek
- Egészséges levesek
- Káposzta receptek
- Miso leves receptek
Zest.hu