Ez a miso burgonyleves káposztával a híres japán leves télies változata. A vegán változathoz zöldség alaplevest használjunk – a hagyományos verzióhoz dashi szükséges. Szuper egészséges verzióhoz pedig fontos az élő, természetesen fermentált, nem pasztőrözött miso paszta.
Hozzávalók
- 3 csésze Dashi vagy zöldségalaplé
- 1 nagy vagy 2 kisebb burgonya
- 1 csésze vékonyra szeletelt kelkáposzta vagy fodros kel
- 2 szál újhagyma
- 2 evőkanál barna rizzsel fermentált miso paszta
- 1 tk almaecet vagy rizsecet
Elkészítés
- A burgonyát falatnyi kockákra vágjuk.
- Az újhagymát vékonyan felszeleteljük.
- Az alaplevest felforraljuk, hozzáadjuk a burgonya drabokat és puhára főzzük.
- Hozzáadjuk a káposztát és még 3 percig főzzük. Hozzáadjuk a felszeletelt újhagymát, majd lekapcsoljuk a tűzhelyt, és fedővel lefedjük.
- A levesből egy merőkanálnyit egy kis tálba szedünk, hagyjuk kicsit kihűlni.
- Hozzáadjuk a misot és sima pasztává keverjük. Ezt a masszát az ecettel együtt a levesbe keverjük és egyből tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu