A következő mexikói bab és paradicsom saláta fantasztikus tortilla töltelék lehet, vagy remekül feldob sült-grillezett húsokat. Ráadásul 10 perc alatt elkészíthető, és egészséges is.
Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- 2 ek vörösborecet
- Fél vörös chili
- 1 gerezd fokhagyma
- Negyed tk őrölt római kömény
- 1 maréknyi petrezselyem zöld
- 1 maréknyi koriander levél
- 1 lilahagyma
- 1 konzerv fekete bab (40 dkg)
- 1 fél konzerv csemege kukorica
- 15 dkg koktél paradicsom
- 1 paprika (zöld vagy piros)
Elkészítés
- A chilit és fokhagymát felaprítjuk, majd az olajjal, zöldfűszerekkel, ecettel és római köménnyel egy aprítógépben sűrű pasztává pürézzük.
- A konzerveket szűrőn keresztül vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
- A paprikát apró kockákra vágjuk. A paradicsomokat félbevágjuk.
- A hagymát vékonyan felszeleteljük.
- Fél evőkanál olajat egy serpenyőben felforrósítunk, ebben a hagymát megpuhítjuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett babot és kukoricát, majd a paradicsom darabokat. 2-3 percig átmelegítjük.
- Lehúzzuk a serpenyőt a tűzhelyről, belekeverjük a zöldfűszeres szószt és a paprika darabokat.
- Melegen vagy langyosan tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk meleg tortilla lapokba tekerve. Igazi tortilla tészta készítése>>
- Nagyon jó saláta lehet grillezett húsok köreteként is – pl mexikói hamburger, mexikói steak, pikáns őzgerinc stb..
- A mexikói bab és paradicsom saláta nem csupán pikáns, de szuper egészséges is – passzol vegán, vegetáriánus, diétás és egészséges étrendekbe.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu